دانلود تحقیق درمورد مروري بر كاربرد نظام‌هاي خبره و هوشمند در بازيابي اطلاعات

دانلود تحقیق درمورد مروري بر كاربرد نظام‌هاي خبره و هوشمند در بازيابي اطلاعات

0 9.5k
دانلود تحقیق درمورد مروري بر كاربرد نظام‌هاي خبره و هوشمند در بازيابي اطلاعات

با دانلود تحقیق در مورد مروري بر كاربرد نظام‌هاي خبره و هوشمند در بازيابي اطلاعات در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق مروري بر كاربرد نظام‌هاي خبره و هوشمند در بازيابي اطلاعات را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق مروري بر كاربرد نظام‌هاي خبره و هوشمند در بازيابي اطلاعات ادامه مطالب را بخوانید.

 

نام فایل:تحقیق در مورد مروري بر كاربرد نظام‌هاي خبره و هوشمند در بازيابي اطلاعات

فرمت فایل: word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:38 صفحه

قسمتی از فایل:

چكيده:  با وجود  مطالعات نظري نسبتا زيادي كه در زمينة استفاده از نظام‌هاي خبره و هوشمند در بازيابي اطلاعات صورت گرفته، اما به طور نسبي نظام‌هاي بازيابي اندكي را مي‌توان مشاهده كرد كه در آنها از  قابليت‌هاي نظام‌هاي خبره و هوش مصنوعي استفاده شده باشد. به تعبير ديگر، در اغلب اين‌گونه نظام‌ها، استفاده از الگوهاي سنتي بازيابي اطلاعات نظير منطق بولي قابل مشاهده است.. بررسي متون مرتبط نشان مي‌دهد كه اغلب پيشرفت‌ها در اين زمينه مرتبط با مفاهيم پردازش هوشمند متن، واسط‌هاي هوشمند و عامل‌هاي هوشمند بوده است. اين مقاله سعي دارد به طور نظري ميان اهداف مورد انتظار از نظام‌هاي خبره و هوشمند و فرايند بازيابي اطلاعات ارتباط برقرار كند. در نهايت، با رويكردي كاربرمدار اين موضوع مورد تاكيد قرار مي‌گيرد كه ماهيت برخي  فرايندها در  بازيابي اطلاعات مرتبط با نياز اطلاعاتي واقعي كاربر به گونه‌اي پيچيده است كه به دشواري مي‌توان نظام‌هاي خبره و هوش مصنوعي را به طور كامل جايگزين آن كرد.


 مقدمه

    مقالات و متون متعددي  در مورد مفهوم و كاربردهاي نظام‌هاي خبره[1] و هوش مصنوعي[2] نوشته شده است. با اين حال، جست‌جو در  ويرايش پيوسته (2004) پايگاه چكيده مقالات كتابداري و اطلاع‌رساني (ليزا)‌[3] نشان داد كه به طور نسبي مقالات اندكي در خصوص كاربردهاي عيني نظام‌ها‌ي خبره و هوشمند در بازيابي اطلاعات نوشته شده است. هدف مقاله حاضر، پاسخگويي به اين سؤال است كه آيا نظام‌هاي خبره و هوش مصنوعي (هوشمند) را مي‌توان در نظام‌هاي بازيابي اطلاعات مورد استفاده قرار داد  و اگر چنين است كاربرد  عيني آنها در اين‌گونه نظام‌ها چگونه است. مروري بر تحقيقات انجام شده در حوزه كتابداري و اطلاع رساني در اين زمينه نشان مي‌دهد كه ابهام‌هايي در خصوص كاربردهاي عيني فن‌آوري‌هاي خبره و هوش مصنوعي در بازيابي اطلاعات مشاهده مي‌شود. چه بسا، يكي از دلايل اين امر انتشار متون و مقالاتي است كه بيشتر بر جنبه‌هاي نظري تاكيد داشته‌اند. اين موضوع  توسط لنكستر[4] و وارنر[5] در كتاب" كاربرد فناوريهاي هوشمند در خدمات كتابداري و اطلاع‌رساني" برجسته شده است (لنكستر و وارنر، 2001، ص1). در واقع،  اين ابهام وجود دارد كه آيا نظام‌هاي مورد بحث در اين‌گونه متون و مقالات، به طور عيني به مرحله بهره برداري رسيده‌اند و در پايگاه‌هاي اطلاعاتي حاوي انواع مختلفي از اطلاعات، برروي ديسك فشرده يا شبكه‌هاي پيوسته، مورد استفاده قرارگرفته‌اند،  يا اينكه تنها ساختار و عملكردهاي آنها به طور نظري مورد بحث قرارگرفته است، يا در بهترين شكل، در قالب پيش نمون[6]  ارائه شده‌اند. از طريق جدول 1 مي‌توان ديدگاهي كلان نسبت به مقالات مرتبط منتشر شده در مجلات حوزه كتابداري و اطلاع‌رساني كه در پايگاه ليزا نمايه شده‌اند بدست آورد.



1. Expert systems                 

2. Artificial intelligence

[3]. Library and Information Science Abstract (LISA)

1. Lancaster

2. Warner

3. Prototype

 

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر