دانلود تحقیق درمورد مقايسه روشهاي مختلف برآورد دبي اوج سيلاب

دانلود تحقیق درمورد مقايسه روشهاي مختلف برآورد دبي اوج سيلاب

0 7.9k
دانلود تحقیق درمورد مقايسه روشهاي مختلف برآورد دبي اوج سيلاب

با دانلود تحقیق در مورد مقايسه روشهاي مختلف برآورد دبي اوج سيلاب در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق مقايسه روشهاي مختلف برآورد دبي اوج سيلاب را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق مقايسه روشهاي مختلف برآورد دبي اوج سيلاب ادامه مطالب را بخوانید.

نام فایل:تحقیق در مورد مقايسه روشهاي مختلف برآورد دبي اوج سيلاب

فرمت فایل:word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:19 صفحه

قسمتی از فایل:

 

مقايسه روش­هاي مختلف برآورد دبي اوج سيلاب

(مطالعه موردي: حوزه آبخيز كوشك­آباد خراسان رضوي)

 

چكيده

برآورد سيل با دوره بازگشت معين، براي طراحي سازه­هاي هيدروليكي، تثبيت سواحل رودخانه، پروژه­هاي آبخيزداري و پهنه­بندي سيل يكي از عناصر مهم محسوب مي­گردد. حوزه آبخيز كوشك­آباد يكي از زيرحوزه­هاي اصلي حوزه كشف­رود در شمال شرق ايران، با مساحت 45/87 كيلومتر مربع در 11 كيلومتري مشهد، به لحاظ داشتن شرايط خاص اقليمي و توپوگرافي همواره در معرض وقوع سيلاب­هاي مخرب و خسارت­هاي ناشي از آن مي­باشد. در اين تحقيق، براي برآورد دبي اوج سيلاب حوزه از سه روش مدل هيدرولوژيكي بارش-رواناب HEC-HMS، آناليز فراواني سيلاب و فرمول­هاي تجربي كريگر، ديكن و فانينگ استفاده شده است. روش درصد خطاي نسبي دبي پيك سيل نيز، براي مقايسه برآوردي دبي اوج سيل مربوط به روش­هاي مزبور بكار گرفته شده است. در روش آناليز فراواني سيلاب به دليل اينكه ايستگاههاي هيدرومتري منطقه (حوزه كشف­رود)، فاصله زيادي از نظر مكاني با حوزه مورد مطالعه داشته و بعضا" داراي شرايط اقليمي و توپوگرافي متفاوتي با حوزه مورد تحقيق مي­باشند، اين روش تفاوت قابل توجهي در برآورد دبي اوج سيل حوزه كوشك­آباد در مقايسه با دو روش ديگر داشته و بدين جهت قابل استناد نمي­باشد. در شبيه­سازي بارش-رواناب با مدل HEC-HMS پس از تهيه اطلاعات مورد نياز، براي تهيه هيدروگراف سيل، از روش سازمان حفاظت خاك آمريكا (SCS) در تبديل رابطه بارش-رواناب در سطح حوزه، و نيز رونديابي آبراهه­هاي اصلي به روش ماسكينگام به منظور استخراج هيدروگراف سيل خروجي حوزه استفاده شد. واسنجي لازم براي پارامتر تلفات اوليه صورت گرفته و با توجه به نتايج واسنجي مدل مزبور در حوزه مورد مطالعه، براي برآورد دبي اوج سيل قابل استناد مي­باشد. همچنين نتايج برآوردي فرمول­هاي تجربي بكار گرفته شده نيز به دليل كاليبره شدن با شرايط منطقه، قابل استناد با مدل هيدرولوژيكي HEC-HMS  براي حوزه مورد مطالعه مي­باشد.

كليد واژه­ها: دبي اوج سيل، آناليز فراواني سيلاب، كريگر، ديكن، فانينگ، مدل HEC-HMS، حوزه آبخيز كوشك آباد.

 

مقدمه

مطالعه، تجزيه و تحليل و محاسبات هيدرولوژيکی به منظور برنامه­ريزی و اجرای عمليات مهندسی آب و آبخيزداری در کشوری نظير ايران با توجه به موقعيت جغرافيايی و عوامل اکولوژيکی، فوق العاده حائز اهميت مي­باشد. به طوريکه اجرای هرگونه فعاليت­های مهندسی در زمينه بهره­برداری اصولی و علمی از منابع آب و کنترل هرزآب­های سطحی و سيلاب­ها بدون مطالعه دقيق و شناخت خوب از خصوصيات هيدرولوژيکی منطقه غير ممکن مي­باشد (خاني، 1382). از اين رو تبيين الگوهايی مبتنی بر آمار و اطلاعات مشاهده­ای و منطبق با شرايط منطقه، برای برآورد رواناب در آبخيزهای فاقد ايستگاه هاي اندازه­گيری آب را می­توان گامی مثبت در جهت برنامه­ريزی درست برای مديريت منابع آبخيزها به شمار آورد. بررسي­هاي انجام شده نشان مي­دهد موضوعات مرتبط با اين تحقيق عمدتا" بر مطالعات هيدرولوژی انجام شده بصورت تجربی، آناليز منطقه­اي سيلاب و استفاده از مدل­هاي هيدرولوژيكي بارش-رواناب[1] در نواحي مختلف صورت گرفته است.  Creager و Jusin (1955) برای تعيين دبی اوج سيل در حوزه­های آبخيز فاقد آمار، فرمولي با کاربرد فراوان به نام كريگر ارائه دادند.  Suwanwerakamtorn(1994) با استفاده از مدلHEC-1؛ اثرات تغيير کاربري اراضي بالادست حوزه آبخيز را بر دبي اوج سيلاب در نواحي پايين دست حوزه مورد ارزيابي قرار داد.


[1] - Rainfall-Runoff Modeling

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر