دانلود تحقیق درمورد بازآرائي بهینه شبكه هاي توزيع به روش الگوريتم ژنتيك جهت کاهش تلفات

دانلود تحقیق درمورد بازآرائي بهینه شبكه هاي توزيع به روش الگوريتم ژنتيك جهت کاهش تلفات

0 5.1k
دانلود تحقیق درمورد بازآرائي بهینه شبكه هاي توزيع به روش الگوريتم ژنتيك جهت کاهش تلفات

با دانلود تحقیق در مورد بازآرائي بهینه شبكه هاي توزيع به روش الگوريتم ژنتيك جهت کاهش تلفات در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق بازآرائي بهینه شبكه هاي توزيع به روش الگوريتم ژنتيك جهت کاهش تلفات را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق بازآرائي بهینه شبكه هاي توزيع به روش الگوريتم ژنتيك جهت کاهش تلفات ادامه مطالب را بخوانید.

نام فایل:تحقیق در مورد بازآرائي بهینه شبكه هاي توزيع به روش الگوريتم ژنتيك جهت کاهش تلفات

فرمت فایل:word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:10 صفحه

قسمتی از فایل:

كلمات کلیدی‌:

بازآرايي بهينه، الگوريتم ژنتيك، كاهش تلفات

 

چكيده:

در این مقاله الگوریتم ژنتیک جهت حل یک مساله بهینه سازی بکار برده شده است. منظور از بهینه‌سازی انتخاب بهترین ساختار از یک شبکه توزیع جهت کمینه کردن تلفات می باشد. الگوریتم ژنتیک یکی از روشهای پرقدرت در یافتن بهینه مطلق می باشد. نرم افزاری به زبان C برای الگوریتم پیشنهادی تهیه شده است و نتیجه عددی آن برای دو شبکه نمونه آورده شده است.

 

1. مقدمه

تغيير ساختار در شبكه‌هاي توزيع جهت كاهش تلفات در واقع حل يك مساله بهينه‌سازي مي‌باشد. روش بكارگرفته شده در اين مقاله جهت حل اين مساله بهينه‌سازي استفاده از روش الگوريتم ژنتيك مي‌باشد.

روش الگوريتم ژنتيك به دليل اينكه كليه جوابهاي ممكن را توليد و سپس از ميان آنها بهترين گزينه را انتخاب مي‌كند. لذا از اطمينان بيشتري براي رسيدن به بهينه مطلق برخوردار مي‌باشد.

در يك شبكه توزيع با گستردگي فراوان تنوع بار (اعم از صنعتي، خانگي يا تجاري) و همچنين تغييرات بار بدليل تنوع فصول، ساعات كار و پیک مصرف و ساير عوامل ديگر و ثايت بودن ساختار شبكه، موجب افزايش تلفات در سيستم مي‌شود. در چنين شرايطي لازم است با اعمال يك آرايش بهينه روي شبكه با باز و بسته كردن كليدهاي موجود به بهينه‌ساختن تلفات اميدوار بود. [1]

براي تجديد آرايش روي شبكه‌هاي توزيع روشهاي مختلفي پيشنهاد شده است كه مي‌توان آنها را به روش‌هاي خاص و عام تقسيم‌بندي نمود.

الف: روشهاي خاص:

در روشهاي خاص براي حل مساله الگوريتم خاصي پيشنهاد مي‌شود كه با استفاده از اين آلگوريتم ابتدا يك پاسخ محاسبه شده و از روي آن پاسخ و با توجه به الگوريتم مربوطه پاسخ بعدي تا رسيدن به نقطه بهينه با رعايت قيود مساله ادامه مي‌يابد. روشهای خاص به دو روش SEM و SSOM تقسم بندی می گردند.

ب: روشهاي عام:

روشهاي عام روشهايي هستند كه به شكل مساله بستگي نداشته و يگ الگوريتم كلي براي حل مساله پيشنهاد مي‌گردد. دراين روش مجموعه وسيعي از جوابها انتخاب گرديده و با انجام عملياتي بهینه مطلق انتخاب مي‌گردد. الگوريتم ژنتيك يكي از اين روشهاست. دراین مقاله سعی شده است از این روش جهت کاهش تلفات در شبکه‌های توزیع استفاده گردد.[2]

2. الگوريتم ژنتيك:

الگوريتم ژنتيك يكي از روشهاي بهينه‌سازيي است كه بر پايه ايده توارث و تكامل پياده‌سازي شده‌است.

نحوه عملكرد الگوريتم ژنتيك بدين صورت است كه جمعيتي از نقاط به صورت تصادفي انتخاب گرديده و مقدار تابع هدف به ازاي تك تك آنها محاسبه مي‌شود. درمرحله بعد توسط سه عمليات چرخ رولت، تكثير و جهش نسل جديد توليد مي‌گردد و مقدار تابع هدف براي فرزندان نيز محاسبه مي‌گردد تا سرانجام با توجه به شرايطي پاسخ بهينه بدست آيد. [3]

 

3. مفاهيم اساسي الگوريتم ژنتيك

3-1: كد كردن:

جايگزين كردن دنباله‌‌ي مناسب از اعداد 0.1 (بيت‌ها) به جاي پارامترهاي مساله را كد كردن مي‌نامند.

3-2: كروموزوم:

به رشته يا دنباله‌اي از بيت‌ها كه به‌عنوان مشكل يك پاسخ، (اعم از ممكن يا غيرممكن) اطلاق مي‌گردد. يك كروموزوم داراي n ژن يا بيت مي‌باشد.

3-3: جمعيت:

به مجموعه‌اي از كروموزوم‌ها جمعيت گفته مي‌شود.

3-4: مقدار برازندگي:

مناسب بودن يا نبودن جواب، با معياري كه از تابع هدف بدست مي‌آيد سنجيده مي‌شود. هر چه يك جواب مناسب باشدمقدار برازندگي بزرگتري دارد. براي آنكه شانس بقاي چنين جوابي بيشتر شود، احتمال بقاي متناسب با مقدار برازندگي آن در نظر گرفته مي‌شود. معمولاً در صورت امكان تابع برازندگي را در بين [1.0] نرماليزه مي‌كنند.

3-5: عمل تكثير:

اين عمل براي يك جفت از كروموزوم عمل مي‌كند و مي‌تواند به صورت تك نقطه‌اي و يكنواخت باشد. به اين صورت كه دو كروموزوم از يك نقطه شكسته و بخش‌هاي شكسته شده كروموزوم جابه‌جا مي‌گردد. نقطه شكست نيز يك عدد تصادفي n از بين 1 تا k  (k طول كروموزوم) با توزيع احتمال يكنواخت ( 1/k ) صورت مي‌پذيرد. (مطابق شکل 1)

3-6: عملگر جهش:

اين عملگر روي هر يك از كروموزوم‌ها حاصل از عملگر تكثير بكارگرفته مي‌شود. بدين ترتيب كه به ازاي هر بيت از كروموزوم يك عدد تصادفي توليد مي‌شود، درصورتيكه مقدار عدد تصادفي توليد شده از مقدار Pm (احتمال عمل جهش ) كمتر باشد در آن بيت عمل جهش انجام مي‌شود. درغير اين صورت در آن بيت عمل جهش صورت نمي‌گيرد. [4] ( مطابق جدول1)

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر