دانلود تحقیق درمورد نگاهى به تاريخچه خبررسانى در ايران
دانلود تحقیق درمورد نگاهى به تاريخچه خبررسانى در ايران
05.9k
با دانلود تحقیق در موردنگاهى به تاريخچه خبررسانى در ايران در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق نگاهى به تاريخچه خبررسانى در ايرانرا با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق نگاهى به تاريخچه خبررسانى در ايرانادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد نگاهى به تاريخچه خبررسانى در ايران
فرمت فایل:wordو قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:12 صفحه
قسمتی از فایل:
اشاره:پيشرفت هاى بشر درگذشته و حال و به طور كلى هرگونه دگرگونى در اجتماع از شبكه ارتباطى، راه ها واطلاع رسانى دقيق، به موقع و درست تاثير مستقيم مى پذيرد. حتى ممكن است كه عدم بهرهگيرى صحيح از آن سير پيشرفت تاريخى يك قوم و سرزمين را محدود و كند سازد. اگر توجهكنيم كه جملگى امور حمل و نقل از گذشته از راه زمين انجام مى شده، پست به مثابهتشكيلات مهم در اين مورد سهم قابل توجهى را به خود اختصاص مى دهد و همواره در كانونتوجهات دولت ها و حكومتگران بوده است. بحث اين است كه اميران از اين سيستم در جهتتحكيم و تثبيت پايه هاى قدرت و بسط محدوده حكومتى خود تقريباً در سراسر تاريخ بشرىسود جسته اند. در اين گفتار تاريخ و سير شكل گيرى و تحولات تاريخى در ساختار پست ازنخستين روز هاى آن تاكنون بررسى شده است. ••• •دوران باستان
ايرانيانبه جهت تسهيل امور و درجه بالاى اهميتى كه رفاه اجتماعى آنان را به دنبال داشت و بهعلت مهم تر به واسطه قرار گرفتن در جريان اوضاع سياسى و اجتماعى كشور دستگاه منظم،پيشرفته و بسيار دقيق را اختراع كرده و به كار گرفتند. «پيك _ چاپار» كه امروزه بهپست (Mail) تغيير ساختار داده دربرگيرنده نام سيستم اطلاع رسانى ايران عصر باستاناست. يونانيان متصدى امور پيك را «افدالموس بازيلئوس» (چشم پادشاه) و ايرانيان بهكارگزاران خبرى «سپسك» (Spasak) يا چشم و گوش پادشاه مى گفتند. وظيفه اصلى ايندستگاه نظارت و مراقبت در كار هاى ماموران كشورى و لشكرى و اوضاع رعيت و اجتماع ومخابره سريع رويداد ها به پايتخت بود كه موجب مى شد شاه به طور مداوم از امور كشورآگاه باشد. پيك هاى خبرى در ابتدايى ترين شكل خود در تمدن هاى ميان رودان (بينالنهرين) مانند آشور، مكده، آكد و بابل ابراز وجود كرد منتها حيطه فعاليت آنهاصرفاً سياسى بود و امور حكومتى را به انجام مى رساند. حتى واژه «بريد» (Barid) اصطلاحى كه در دوره اسلامى به پيك و چاپار تعلق مى گرفت ريشه در زبان و فرهنگ بينالنهرين دارد. احتمال دارد كه آشوريان گسترش دهنده سازمان خبر رسانى باشند كههخامنشيان پس از تسخير اين سرزمين آن را مورد بهره بردارى قرار داده و مطابق سليقهو ابتكار خود در آن تغيير و تحول ايجاد كرده باشند. البته هخامنشيان رسم آشور و مادها را در اين مورد تكميل كردند. آن عبارت بود از بر پا داشتن يك دستگاه پيك درتمامى راه هاى مواصلاتى كه مشهورترين آنها شاهراه سارد مرز ليديه به شوش پايتختايران بود كه با مركز استان ها (ساتراپ ها) ارتباط مستقيم داشت.گزنفون و هرودوتمورخان يونانى ضمن اشاره به سازمان خبردهى ايران (پيك) آن را جالب و شگفت آوردانسته اند.