دانلود تحقیق درمورد فراوانی علایم افسردگی، اضطراب منتشر، وسواسی و ترس مرضی در مبتلایان به صرع

دانلود تحقیق درمورد فراوانی علایم افسردگی، اضطراب منتشر، وسواسی و ترس مرضی در مبتلایان به صرع

0 4.8k
دانلود تحقیق درمورد فراوانی علایم افسردگی، اضطراب منتشر، وسواسی و ترس مرضی در مبتلایان به صرع

با دانلود تحقیق در مورد فراوانی علایم افسردگی، اضطراب منتشر، وسواسی و ترس مرضی در مبتلایان به صرع در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق فراوانی علایم افسردگی، اضطراب منتشر، وسواسی و ترس مرضی در مبتلایان به صرع را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق فراوانی علایم افسردگی، اضطراب منتشر، وسواسی و ترس مرضی در مبتلایان به صرع ادامه مطالب را بخوانید.

نام فایل:تحقیق در مورد فراوانی علایم افسردگی، اضطراب منتشر، وسواسی و ترس مرضی در مبتلایان به صرع

فرمت فایل:word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:6 صفحه

قسمتی از فایل:

چكيده

سابقه و هدف: هدف از مطالعه حاضر، بررسي برخی علايم روانپزشکی شامل افسردگی، اضطراب منتشر، وسواس و ترس مرضی در فاز اینترایکتال بيماران مبتلا به صرع بود.

روش بررسی: در این مطالعه توصيفي، ۱۳7 بيمار مبتلا به صرع مراجعه کننده به درمانگاه نورولوژي دانشگاه امام حسین و انجمن صرع ايران در سال ۱۳۸۳ بررسی شدند. چک­لیستی شامل متغیرهای دموگرافیک و پرسش­نامه (symptoms check list) SCL-90-R شامل سئوالات مربوط به افسردگی، اضطراب منتشر، وسواسي- جبري و ترس مرضي تکمیل گردید.

يافته­ها: فراوانی نسبی علایم افسردگی، اضطراب منتشر، وسواسي- جبري، و ترس مرضي به ترتیب 4/55، 9/44، ۵۵/۸ و ۲۳/۲ درصد بود. علایم ترس مرضی ارتباط معنی­داری با سطح تحصیلات کمتر (03/0=P)، بیکاری (01/0=P) و سن بیشتر (01/0=P)  داشت. علایم وسواسی اجباری (04/0=P) و اضطراب منتشر (04/0=P) با افزایش سن ارتباط معنی­داری داشت. علایم مورد بررسی با جنس، وضعیت تاهل، میزان مصرف دارو، طول مدت ابتلا و نوع صرع ارتباط آماری معنی­داری نداشت (NS).

نتيجه­گيری: در این مطالعه، علایم افسردگی و وسواسی- جبري در درجه اول و علایم اضطراب منتشر و ترس مرضی در درجه بعد،  از علل موربیدیتی مبتلایان به صرع در فواصل بین حملات صرع بودند. بر این اساس، همکاری نزدیک بین روانپزشكان و متخصصین اعصاب در رویکرد درمانی بیماری صرع ضروری می­نماید.

واژگان كليدي: صرع، افسردگی، اضطراب عمومی، وسواسی-جبري، ترس مرضی، SCL-90-R

 



مقدمه[1]

بيماري صرع یکی از شايع‌ترين بيماري­های مزمن عصبي است و شیوع آن حدود يك درصد عنوان شده است (1). ميزان بروز صرع در سالخوردگان و كودكان بیش از سنین دیگر است و مردان بیشتر از زنان درگیر می­ شوند (2). مطالعات انجام شده در جمعیت عمومی، شیوع اختلالات روانپزشکی را در مبتلایان به صرع دو برابر بیشتر از غیرمبتلایان عنوان کرده اند (3). شیوع کلی اختلالات روانی را در صرع مزمن 60-50 درصد ذکر کرده­اند. از بین اختلالات روانپزشکی مختلف همراه صرع، حداکثر توجه به افسردگی شده است و اختلالات دیگر کمتر مورد توجه بوده­اند (4).

در مورد شايعترين اختلال روانپزشكي همراه با صرع اختلاف نظر وجود دارد. برخي مطالعات افسردگی (5) و برخي ديگر اختلال اضطرابی(6) را شايع­ترين اختلال گزارش كرده­اند. احساس بی ارزشی، ناامیدی، غمگینی و عصبي بودن در مبتلایان به صرع بیش از غیرمبتلایان بوده است(7). سندرم ديسفوري اينترايكتال (interictal dysphoric disorder)، سندرم رفتار اينترايكتال (interictal behavior syndrome) و سايكوز صرع نیز از جمله اختلالات روانپزشکی گزارش شده در مبتلایان به صرع می باشند (8). گزارش شده که تفکرات خودکشی در این بیماران بیشتر از جمعیت عمومی است (6).

افسردگی باعث افت کیفیت زندگی مبتلایان به صرع می­شود (6). اضطراب نیز می­تواند اثرات نامطلوب زیادی بر کیفیت زندگی مبتلایان به صرع وارد نماید (4). وجود افسردگی در کنار صرع به بهره­گیری بیشتر از خدمات درمانی سرپایی، بستری و هزینه بیشتر درمان منجر شده است (10). هم­چنین عنوان شده که کیفیت زندگی مبتلایان به صرع، بیش از آنچه وابسته به متغیرهای مرتبط با صرع باشد، وابسته به متغیرهای وابسته به سلامت روانی می­باشد (9). علی­رغم اهمیت فراوان، افسردگی در مبتلایان به صرع کمتر مورد تشخیص و درمان قرار می­گیرد (11). پزشکان از طریق غربالگری و تشخیص مشکلات روانپزشکی مبتلایان به صرع خواهند توانست پیامدهای بیماران خود را ارتقا بخشند (7). توجه بیشتر   ارایه­کنندگان خدمات بهداشتی به اختلالات روانپزشکی همراه در مبتلایان به صرع الزامی است (12).



آدرس نویسنده مسئول: تهران، بیمارستان بقیه الله، گروه روانپزشکی، دکترسیما نوحی
(
email: snouhi2005@yahoo.com) 

تاریخ دریافت مقاله: 22/1/1386

تاریخ پذیرش مقاله: 9/2/1386

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر